Kallt och ruggigt ute då kallar grytorna och skåprenset

Ja vad kan passa bättre än en varm soppa eller en god och matig gryta en sådan här ruggig dag. Själv har jag plockat fram rödkål, korv, morötter och palsternacka för dagens projekt till en mustig gryta och till denna tänker jag servera lite pressad potatis. Man kan ju ta det som finns i skåpen då man planerar sin gryträtt, vilket ger ett perfekt tillfälle till att rensa ut lite i frys eller skafferi. Det kan ge en bra känsla att gräva fram det som befunnit sig längst bak i skåpet en tid så man senare kan förnya lite. Jag känner det som att det finns alldeles för mycket månad kvar i slutet på plånboken som är alldeles för tom och utsugen vid det laget och då kan man överraska sig själv med att tömma sin frys eller sitt skafferi och låta fantasin få fritt flöde i stället som jag gör idag genom att skåprensa lite.

Vilka kryddor skall man välja då, ja basic är ju att starta med salt och peppar, kanske lite basilika för att jag tycker det är gott, man kan komma långt på att följa sina smaklökar,att välja det just du gillar att äta. Grytor är lite av en favorit för mig eftersom man kan variera sig i oändlighet, men om man vill följa recept så kan jag varmt rekomendera er att göra en osso bucco, den ger en underbar smakupplevelse och har blivit en riktig favorit för mig. Soppa är ju också något man kan variera ganska mycket och som passar så bra till just denna årstid för att värma sig lite i ruskvädret, vatten, buljong, potatis och morötter och gärna lite kött om det finns, lite lök är ju sådant man brukar ha hemma och vips har man gjort en god soppa. Till soppan kan det vara gott med ett hembakat bröd och till det behöver man vatten, jäst, salt och mjöl allt detta är ju lågbudget så de flesta kommer ju ha en möjlighet att göra det utifrån det man har hemma. mitt tips är att inte låsa sig vid just det jag skriver, man kan ju ta det som finns hemma och har man bara en buljongtärning och lök kan man göra soppa av detta också så man är inte bunden vid det skrivna ordet. Jag säger fram med sakerna och skåprensa!

Annonser
Published in: on 20 februari, 2010 at 01:11  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://kockbloggaren.wordpress.com/2010/02/20/kallt-och-ruggigt-ute-da-kallar-grytorna-och-skaprenset/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Hm, det lät ju lätt även för mig som är ”lite bakom flötet” vid spisen. Inspirerande rader!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: