Har nu bokat tid för slutprov-matlagning

Nu så har jag bestämt mig för att göra mitt slutprov (matlagningen) på måndag som kommer alltså den 1 mars. Jag har bestämt mig för en förrätt en jordärtskockspannacotta med lax och äpple.

Min hemliga korg har således bestämts till kött, sedan får man ju se vad det blir för ingredienser och vilken typ av kött det blir. Roligt, men pirrigt börjar det kännas. I går började jakten på ett arbete för oss och vi har nu sökt ett femtiotal arbeten, fick ett svar där man vill träffa mig,  en burritosrestaurang i Ängelholm där man skulle få jobba som kock, de ville träffas denna eller nästa vecka, men i morgon skall jag till Herrgården och prata med vår chef där om han vill ha oss, jag kommer med en förberedd lista på vad jag kan tillföra i min yrkesroll och vad jag kan tänkas ändra på och träffar då också kökschefen Danne så det blir nog ett givande möte kan man hoppas. Annars har vi sökt arbete ifrån Kiruna till sydligaste delarna av Sverige så något bör det väl ge till sist.

Skoltiden har varit underbar och jag känner mig lite nere över att det snart är slut för man har skapat så mycket bra kontakter och man har haft så bra utbyte med lärarna och de andra som suttit i samma sits som oss, så det blir tomt utan alltihop. Men i den andra änden så sitter man på en guldgruva av möjligheter inom detta yrke och det känns förvänansfullt och härligt att få komma ut i arbetslivet och jobba med det jag vill, något man aldrig haft möjligheten till förut eller kanske man skall säga att man aldrig tagit chansen till förut, men nu snart 46 år gammal har man förändrat allting genom att utbilda sig och få den kompetens som kan ge dessa underbara möjligheter, nu återstår bara att börja vårda sig själv, som att minska i vikt så man kan hålla i resten av sina dagar för mitt yrkesval för att jobba i kök är både stressigt och tungt och man arbetar ofta långa dagar där man står upp hela dagarna på hårda golv så kroppen kommer att behöva omtanke.

Det finns de som tror att Rom byggts på en enda dag och det finns de som tror att de kan förändra mig genom att få mig till att tvångsmotionera på praktiktid för att de anser att jag behöver det, trångsynthet som man stött på, men javisst jag kan hålla med jag behöver gå ned i vikt, men jag är alert, jag är duktig, jag tål köksstressen, jag ser vad som behöver göras och gör mitt jobb snabbt och effektivt så varför ska man hänga upp sig på min vikt, när inte jag gör det själv, min motionstid kommer att komma, nu väntar jag på att det skall komma lite värme och att jag skall få ordning på andra delar i mitt liv så jag kan prioritera min kropp i slutänden, men än är inte tiden inne. Nog om detta retliga ämne.  Sitter just nu med två nya böcker som jag köpt på tradera, den ena heter: Vitlök och där fanns det verkligen massor av roliga saker att ta till sig och kunna använda i det dagliga livet som Kock så även dessa böcker verkar ha blivit ett kap för mig.

Idag har jag och maken lagat mat åt övriga elever och lärare, vi gjorde Edsbacka krogs raggmunkar med stekt fläsk, rårörda lingon och en härlig coleslaw med vitkål, äpple, morötter och hemslagen majonäs så klart, kryddad med kumminfrön. Alla tyckte det var mycket gott, så det var kul och det var första gången jag lagat till raggmunkar själv men det var ingen konst.

Annonser
Published in: on 22 februari, 2010 at 07:11  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://kockbloggaren.wordpress.com/2010/02/22/har-nu-bokat-tid-for-slutprov-matlagning/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: