Med rädsla kan man läsa om härjande bakterier

  För första gången vet vi nu att dödliga ESBL-bildande bakterier finns i din lunchkyckling.

  Det visar en unik undersökning som Livsmedelsverket gjort på uppdrag av Aftonbladet.

  Multiresistenta bakterier dödar minst 25 000 människor varje år – bara i Europa.

  Inom några år kan våra livsviktiga antibiotikamediciner vara helt verknings­lösa.

Allt detta framkom då jag läste i aftonbladet idag om de hemska kycklingar som importeras och som innehåller dödliga tarmbakterier. Man skräms av införsikten i att man i vår tid kommer att stå inför att även den minsta sjukdom kan döda oss om detta fortsätter. Jag uppmanar alla att bojkotta inköp av utländska kycklingar, för tänk er det lidande en vanlig liten åkomma kan ge om våran antibiotika inte är verksam längre, det är ju inte bara att den slutar verka mot bara tarmbakterier, det är ju ett stort hot eftersom den kommer att bli helt overksam för alla sjukdomar.

I dagens läge kan jag känna att endast pengar styr allting, att de som har vill ha mera och det får kosta precis vad som helst, man glömmer sina barn, man glömmer alla medmänniskor allt det här tappar betydelse, men det är hemskt att det kommer till denna punkt när det gäller att tjäna pengar, att producera mera istället för att komma med kvalitet som är säker att äta. Att man proppar djuren fulla av mediciner innan man slaktar dem. Det finns så mycket att göra och jag återkommer till att vi måste vakna och en hel del hjälp till detta går det att få genom att titta på LANDET BRUNSÅS, ett teveprogram som är just en väckarklocka. Vi måste vakna och bli medvetna om vad vi utsätts för, för det är ett farligt snuskeri som pågår. Och alla drabbas i det långa loppet.

Annonser
Published in: on 24 februari, 2010 at 11:57  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://kockbloggaren.wordpress.com/2010/02/24/med-radsla-kan-man-lasa-om-harjande-bakterier/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: