Nu är matlagningsprovet gjort, och det gick bra

Idag har jag lagat mitt matprov så nu återstår bara det skriftliga provet sen ska man vara kock, beräknad tid är 3 veckor tills jag skall vara klar nu så nu är det bara kvar att våndas över det skrivna ordet.

Ska väl ta och berätta hur dagen varit för mig. Startade med att  koka mina jordärtsskockor i lättsaltat vatten för att senare göra om dem till en jordärtsskockspannacotta som toppades med äpple & lax tartar, citron och dill. Min hemliga korg bestod av följande ingredienser:

Matvete, biffrad, potatis, gorgonzolaost, stjälkselleri, ägg och zuccini

När jag fick det här tänkte jag först, herregud vad skall jag hitta på med det där, men så fick jag sitta ned och tänka, ge lilla brainen fritt spelrum och då kom jag på det, en potatis- och zuccini kaka med stjälkselleri som extra fyllighet i denna lilla nätta sak  och så kom ju också äggen till användning, matvetet var mitt stora dilemma, men så kom jag på att jag kunde dels använda det för garnering och som en ljummen sallad. Sagt och gjort så gick jag ett besök till kylen och kollade vad som fanns där, lite lök, sockerärtor och purjolök som jag sedan baserad min sallad på ihop med matvetet. Biffraden var mycket tunn så jag bankade ut den extra och fyllde den med timjan, rosmarin, zuccini, inlagd paprika och gul lök samt vitlök och naturligtvis salt och peppar. Sedan rullade jag ihop den och band upp den och efter detta fick den ta sig en tur in i ugnen, till 53 grader för att vara korrekt, den blev fin när den var klar och till det här så gjorde jag en gorgonzolasås, tack gudskelov för grädde. Det var riktigt nervöst, men kul och jag väntade spänt på bedömningen av min mat och det var bara ros så det kändes riktigt kul fick mycket pls för min salladskombination och förmin goda avvägning av gorgonzolasåsen, min förrätt blev helt enkelt en succé så jag lovar att jag var stolt då jag gick ut från mötet. Så himla roligt jag haft idag.

Ja men nu skall jag ta itu med att läsa på inför den sista utmaningen och om tre veckor kanske jag äntligen är en färdig kock. På måndag som kommer är det dags för maken att göra sitt matprov, skall bli kul att se vad han får för hemliga ingredienser. men han har valt fisk istället för kött. Det har varit så roligt att dela på även det här, att lära känna så mycket underbara människor och att som ett par kunna göra det tillsammans så roligt. Maken skall på arbetsintervju på onsdag i Arvika jag har fått vaga svar ännu, ja förutom burritosbaren i Ängelholm, men det måste jag avvakta ett tag det är ju en bit dit och man vill ju veta att man har rimliga chanser om man skall bryta upp härifrån. Tiden får utvisa vad som kommer.

Annonser
Published in: on 1 mars, 2010 at 05:54  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://kockbloggaren.wordpress.com/2010/03/01/nu-ar-matlagningsprovet-gjort-och-det-gick-bra/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. HejHär kommer det efterfrågade receptet på knäckebröd från Kattilakoski Gastronomi.KNÄCKEBRÖD1/2 liter öl1/2 dl kummin2 msk salt1/2 liter grahamsmjöl1/2 liter grovt rågmjöl1/2 liter rågsikt4 dl vetemjöl1 dl sirap (mörk)1 tsk bakpulver…jag gör dessa i pastamaskinen. Lycka till med brödet och slutprovet 🙂

    • Man tackar på alla fronter 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: