Kött kan ge allergier

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/allergi/article6904455.ab

Läste idagens aftonbladet att kött kan ge allergier, eller ja kolhydraterna i köttet. Det är så många ämnen som kan ge oss olika reaktioner och då man läser om alla dessa, slås i alla fall jag av att det verkar ha ökat ”vår intolerans”mot olika ämnen. En tanke för mig är då om det här är en följd av alla de cocktails vi utsätts av i vår mat idag? Eller fanns det lika mycket problem förr bara att man inte pratade om det? Onekligen är det skrämmande att så mycket kan framkalla allergier som i värsta fall kan leda till döden eller skrämmande sjukdomsbilder.

Jag debatterar ännu en gång för att man måste få stop på alla tillsatser som inte hör hemma i vår mat, alla dessa E-nummer som tillsätts och som vi i god tro köper. Man måste gå tillbaka ”Back to basic”, naturliga råvaror, gärna närproducerat och ekologiskt odlat.

Annonser
Published in: on 7 april, 2010 at 11:33  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://kockbloggaren.wordpress.com/2010/04/07/kott-kan-ge-allergier/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Ja usch, alla dessa tillsatser. Mat är ju inte mat längre.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: